PowerBall kopen | NSD PowerBall | Handtrainers.nl (2024)

Heb je last van een tennisarm of een golfelleboog? De kans is groot dat de fysiopraktijk je al geadviseerd heeft om een PowerBall aan te schaffen.

Een PowerBall is een mooi technisch product dat gemaakt is om de spieren en pezen in de armen en polsen te trainen. Het lijkt op het eerste gezicht op kinderspeelgoed, maar dat is het zeker niet!

Het bestaat uit een snel draaiende rotor binnen een stevig omhulsel dat in totaal iets kleiner dan een tennisbal is. De snelheid wordt bepaald door de gebruiker: hoe sneller je draait, hoe meer weerstand de PowerBall zal leveren.

PowerBall kopen | NSD PowerBall | Handtrainers.nl (1)

“Fysiotherapiepraktijken gebruiken vaak PowerBalls bij de behandeling van patiënten”

De PowerBall is niet alleen geschikt voor atleten op hoog niveau, maar ook voor iedereen die bezig is met zijn revalidatie van arm- en/of polsblessures. Medische professionals adviseren vaak PowerBall-producten om te herstellen van spierschade.

Het soepele, dynamische karakter van het apparaatje helpt bij het opbouwen van spierkracht en stimuleert de bloedstroom, wat het herstel zal bevorderen. Verder is het ook een middel om de klachten van RSI te verminderen. Al met al, is de PowerBall een handige gadget voor met name blessures en herstel.

Voordelen van een PowerBall

  • Compact en makkelijk mee te nemen
  • Bevordert uithoudingsvermogen
  • Versterkt de spieren in een functionele manier
  • Zorgt voor goede doorbloeding
  • Bevordert revalidatie
  • Goed tegen CTS en RSI
  • Medisch geadviseerd

Verschillende soorten PowerBalls

Je kan er vanuit gaan dat iedere PowerBall hetzelfde effect geeft. Er zijn echter diverse PowerBalls op de markt die verschillen in het soort materiaal, gewicht, grootte en extra functionaliteiten. Je kan de PowerBalls splitsen in drie hoofdcategorieën.

Basismodellen

De PowerBalls in deze categorie zijn niet voorzien van toeters en bellen. Voor iedereen die simpelweg op zoek is naar een dynamische oefening zonder al te veel extra’s, is een basismodel voldoende.

De standaard PowerBalls zijn voorzien van een touwtje waarmee je het apparaatje kan starten. Het werken met een touwtje kan vervelend zijn in het gebruik. Als het koordje kapot gaat of zoek raakt, dan krijg je de PowerBall (bijna) niet meer gestart.

Autostartmodellen

Op de markt is ook de zogenaamde ‘PowerBall Autostart’ beschikbaar. De PowerBall Autostartmodellen zijn voorzien van een automatisch opstartmechanisme. Hierdoor heb je geen last meer van de starter (het touwtje) die om de rotoras verstrikt raakt of voor de zoveelste keer zoekraakt.

Speedmetermodellen

Wil je daadwerkelijk meten wat jouw kracht is of jouw prestaties bijhouden? Er zijn PowerBalls met een speedmeter beschikbaar. Met zo’n speedmeter kan je onder andere de rotatiesnelheid meten. Erg handig, aangezien je zonder een speedmeter geen idee hebt op welk niveau je zit/zat. De speedmetermodellen zijn bijna altijd voorzien van een automatisch opstartmechanisme.

Wat zijn de beste PowerBalls?

Er zijn natuurlijk verschillende varianten in de omloop. Wil je weten welke PowerBall het beste is? Hieronder zie je een overzicht van de beste PowerBalls op de markt.

PowerBallMet koordAutomatische startMet speedmeterMateriaalGewichtTe koop bij
PowerBall Original Basic ✔️Kunststof249 grbol.com
PowerBall Spinner Pro✔️✔️Kunststof355 grbol.com
PowerBall Spinner✔️✔️Kunststof355 grbol.com
NSD-PowerBall✔️Aluminium500 gr (alleen grote handen)bol.com

Meer informatie

Beschik je over een bol.com cadeaukaart? Dan kan je die gebruiken voor aankopen van een PowerBall. Je kan heel gemakkelijk je bol.com saldo checken.

PowerBall oefeningen

Het is onmogelijk om het gevoel van de PowerBall uit te leggen aan de hand van afbeeldingen, tekst of video. De eerste keer dat je de PowerBall gebruikt, kan het als buitengewoon ervaren worden.

Bij het draaien geeft de bal weerstand tegen de beweging in. De eerste paar keer zal het even wennen zijn om de rotor draaiende te houden. Er komt een klein beetje coördinatie bij kijken. Dit merk je meteen wanneer je switcht van je dominante hand naar de andere. Benieuwd naar PowerBall-oefeningen? Bekijk hieronder het filmpje.

Conclusie

De PowerBall is een uitstekend apparaatje om de armspieren te versterken. Bij erg zweterige handen kan de grip op de bal wel wat lastiger worden.

Verder is het de eerste keer erg wennen aan de bewegingen om de rotor op gang te helpen. Dit moet je even onder de knie krijgen. Neem hier ook de tijd voor. Daarnaast raden wij aan om een PowerBall met een automatische start aan te schaffen. Een PowerBall met een snaar zorgt namelijk te vaak voor problemen.

Ten slotte merkte ik na anderhalve week al verschil in mijn onderarmen. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Wat mij betreft een echte aanrader om je onderarmenspieren op een andere manier te trainen dan de gebruikelijke verstelbare handknijpers.

Bekijk ook

  • Voordelen van de Captains of Crush handknijpers
  • De Fat Gripz Original en Extreme
  • Gouden Grip handknijpers

Comments are closed.

PowerBall kopen | NSD PowerBall | Handtrainers.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 5590

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.